Kurobox NAS-Central Forums

Welcome to the Kuro Community
It is currently Thu Jun 21, 2018 3:42 pm

All times are UTC-06:00




Forum locked  This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Recover a Kurobox pro
PostPosted: Wed Oct 10, 2007 8:39 pm 
Offline

Joined: Wed Sep 26, 2007 6:12 pm
Posts: 14
Hi people i am continuing exploring this machine named kurobox pro, so I can learn how to use a embended computer.
I made something wrong when I installing nut for Freelink on it.
The kuro did not boot up.
I reformated the HDD, and still nothing ( stupid me , what i was thinking? )

I built a serial cable and now I can see U-boot Prompt:
Code:
   Marvell>> 


How I can recover original state to folow this instructions:
http://nas-central.org/index.php/FreeLi ... urobox_Pro

This page:
http://nas-central.org/index.php/Kurobo ... e_settings
I could not understand it.
I dont want to loose U-boot.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 10, 2007 8:56 pm 
Offline

Joined: Wed Sep 26, 2007 6:12 pm
Posts: 14
Full boot output

Code:
�Orion1   CPU =  Low

=== KURO U-Boot. ===
 ** LOADER **
 ** KUROBOX BOARD: KURO_BOX  LE (CFG_ENV_ADDR=fffff000)


U-Boot 1.1.1 (Apr 10 2007 - 18:10:08) Marvell version: 1.12.1 - TINY

DRAM CS[0] base 0x00000000   size 128MB
DRAM Total size 128MB

[256kB@fffc0000] Flash: 256 kB
Addresses 20M - 0M are saved for the U-Boot usage.
Mem malloc Initialization (20M - 16M): Done
NAND: 256 MB

Soc: 88F5182 A2
CPU: ARM926 (Rev 0) running @ 500Mhz
Orion 1 streaming disabled
SysClock = 250Mhz , TClock = 166Mhz


USB 0: host mode
USB 1: host mode
PCI 0: PCI Express Root Complex Interface
PCI 1: Conventional PCI, speed = 33000000
Net:   egiga0 [PRIME]
Using 88E1118 phy
hit any key to switch tftp boot.
Hit any key to stop autoboot:  0
<<system_bootend>>
Hit any key to stop autoboot:  0

Reset IDE:
Marvell Serial ATA Adapter
Integrated Sata device found
  Device 0: OK
Model: SAMSUNG HD403LJ                          Firm: CT100-10 Ser#: S0NFJ1GP404860
            Type: Hard Disk
            Supports 48-bit addressing
            Capacity: 381554.0 MB = 372.6 GB (781422768 x 512)

Using device ide0, partition 1
** Bad partition 1 **
<<stop_sound>>
## Booting image at 00100000 ...
Bad Magic Number
bootm fail.
<<system_not_found>>
Using egiga0 device
TFTP from server 192.168.11.1; our IP address is 192.168.11.150
Filename 'uImage.buffalo'.
Load address: 0x100000
Loading: *
Abort



Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 11, 2007 3:37 am 
Offline

Joined: Tue Oct 02, 2007 7:22 pm
Posts: 4
lsk wrote:
Full boot output

Code:
?Orion1   CPU =  Low

=== KURO U-Boot. ===
 ** LOADER **
 ** KUROBOX BOARD: KURO_BOX  LE (CFG_ENV_ADDR=fffff000)


U-Boot 1.1.1 (Apr 10 2007 - 18:10:08) Marvell version: 1.12.1 - TINY

DRAM CS[0] base 0x00000000   size 128MB
DRAM Total size 128MB

[256kB@fffc0000] Flash: 256 kB
Addresses 20M - 0M are saved for the U-Boot usage.
Mem malloc Initialization (20M - 16M): Done
NAND: 256 MB

Soc: 88F5182 A2
CPU: ARM926 (Rev 0) running @ 500Mhz
Orion 1 streaming disabled
SysClock = 250Mhz , TClock = 166Mhz


USB 0: host mode
USB 1: host mode
PCI 0: PCI Express Root Complex Interface
PCI 1: Conventional PCI, speed = 33000000
Net:   egiga0 [PRIME]
Using 88E1118 phy
hit any key to switch tftp boot.
Hit any key to stop autoboot:  0
<<system_bootend>>
Hit any key to stop autoboot:  0

Reset IDE:
Marvell Serial ATA Adapter
Integrated Sata device found
  Device 0: OK
Model: SAMSUNG HD403LJ                          Firm: CT100-10 Ser#: S0NFJ1GP404860
            Type: Hard Disk
            Supports 48-bit addressing
            Capacity: 381554.0 MB = 372.6 GB (781422768 x 512)

Using device ide0, partition 1
** Bad partition 1 **
<<stop_sound>>
## Booting image at 00100000 ...
Bad Magic Number
bootm fail.
<<system_not_found>>
Using egiga0 device
TFTP from server 192.168.11.1; our IP address is 192.168.11.150
Filename 'uImage.buffalo'.
Load address: 0x100000
Loading: *
Abort



You can setup the boot enviroment from Flash and make it again? If it is not working, you can TFTP default image to KURO.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 11, 2007 6:49 am 
Offline

Joined: Wed Sep 26, 2007 6:12 pm
Posts: 14
Yes, that is my question I only have to tftp default image? I don not have to set any variables?
My fear is that I can replace U-Boot with wrong tftp archive. There is any possibility?

Thanks for reply.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 12, 2007 10:23 am 
Offline

Joined: Tue Oct 02, 2007 7:22 pm
Posts: 4
lsk wrote:
Yes, that is my question I only have to tftp default image? I don not have to set any variables?
My fear is that I can replace U-Boot with wrong tftp archive. There is any possibility?

Thanks for reply.


I guess the image inside the Flash is fine. You can just set the enviroment variable to boot from Flash and delete all partition. After that, you can try the installation follow again. :)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 12, 2007 3:25 pm 
Offline

Joined: Wed Sep 26, 2007 6:12 pm
Posts: 14
I made it, I recover my kuroboxpro.
The information on nas-central was little bit wrong, so I fix it in wiki.
http://nas-central.org/index.php?title= ... ldid=13818

I take information from this thread:
http://www.kurobox.com/forums/viewtopic.php?t=1680

thanks for help.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked  This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 6 posts ] 

All times are UTC-06:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited