Kurobox NAS-Central Forums

Welcome to the Kuro Community
It is currently Fri Jun 22, 2018 7:01 am

All times are UTC-06:00




Forum locked  This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Apr 13, 2008 9:21 pm 
Offline

Joined: Tue Jul 18, 2006 2:08 pm
Posts: 8
I installed uboot on my Kuro Box HG a year or so ago and everything seemed to work well, save for the fact that it wouldn't shutdown. Played around with it for awhile, but a long story short, I haven't used it in some time.

I though of a new use for my Kuro Box today, however. I was poking around the wiki today and figured it'd be a good time for me to update the system (it's currently running some version of gentoo.) I found this page: http://buffalo.nas-central.org/index.ph ... PPC_Gentoo. It recommends using u-boot 1.2. I'm not quite sure which version of u-boot I am currently running, but its not 1.2.

Anyways, to cut to the chase, I'd like to flash the new version of u-boot to my system and do a clean install of gentoo. Here's where my troubles began. First, my netcat console doesn't seem to be working anymore. All the ip addresses and ports are as they were when I first configured u-boot, but my netcat host computer is getting nothing.

Second, I can't seem to boot my kuro box into em-mode manually using the power button to control the boot process. I can get it to flash 3 times in rapid succession, implying that its going to go into em-mode, but when I then continue the boot process, the power light simply continues to fade in and out slowly indefinately.

The machine still works - I can ssh into it and play around. How do I get my netcat console working again? How do I get into em-mode? How do I flash an updated u-boot? How do I wipe the machine and start fresh?


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Apr 13, 2008 9:23 pm 
Offline

Joined: Tue Jul 18, 2006 2:08 pm
Posts: 8
I should add to this that my portage tree currently seems to be hosed for whatever reason, so it's motivating me all the more to start fresh:

Code:
# emerge -uNDvp world
!!! Unable to parse profile: '/etc/make.profile'
!!! ParseError: Parent '/usr/portage/profiles/default-linux/ppc/2005.1/ppc' not found: '/usr/local/portage/kuro-2006-08-26/profiles/kurobox/parent'
!!! ARCH is not set... Are you missing the '/etc/make.profile' symlink?
!!! Is the symlink correct? Is your portage tree complete?


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked  This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 2 posts ] 

All times are UTC-06:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited